IndexIndex  PortalPortal  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 The voice I try to understand. [Lynn]

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Momsen

avatar

Aantal berichten : 221
Registratiedatum : 15-02-12

Character sheet
Naam: Taylor Momsen
Partner: -
Reden van plaatsing: Hoort stem in haar hoofd - Zware nachtmerries, kans tot slaapwandelen

BerichtOnderwerp: The voice I try to understand. [Lynn]   ma feb 20, 2012 2:54 am


Na alles wat ze had meegemaakt belandde ze hier? Gedwongen of niet, ze was hier en ze zou hier blijven. Het bracht haar gedachtenstroom en leven behoorlijk in de war maar misschien zou het helpen. Zo hield ze het zichzelf tenminste voor maar de onzekerheid nam met de seconde meer toe. Haar eerste nacht zou een ramp worden. Er liep een strakke man voor haar, leidde haar door een web aan gangen richting haar kamer. Taylor's blauwe ogen schoten naar links en rechts, de camera's hielden je nauw in het oog. Ze eindigden voor een dubbele deur en ja, daar was nog een gang met links en rechts deuren. Op het einde van de gang een raam. Op de houten deuren stond een cijfer, dit moesten dan de kamers voorstellen, leuk. De man deed een kamer open en wees naar binnen. 'Dit is je kamer.' Sprak hij kort voor hij weer wegwandelde. Taylor liep binnen, haar koffer met kleren stond er aan de kant van het bed. Aan de andere kant van de kamer stond nog een bed, blijkbaar had ze een kamergenoot. Leuk, als je van gillende mensen hield die je s'nachts wakker hielden.

Ze probeerde het gevoel van thuis hier niet toe te passen, ze kende ook niemand. Ze was behoorlijk gesloten, kon enkel vrienden maken als de stem in haar hoofd dat wou. Het kon haar zo hard beïnvloeden dat ze soms niet in staat was om te praten. Ze bracht haar hand naar boven waardoor de vele armbandjes rond haar arm begonnen te rinkelen en speelde wat afwezig met een pluk van haar lange blonde haar terwijl ze de kamer rondkeek. Wat andere van haar dachten kon haar gestolen worden, Taylor zag er niet echt normaal uit, haar kleding was gewaagd en soms niet gepast bij elkaar. Ze kon zeker wel een stylist gebruiken maar ze wou dat niet. Ze gaf het staren op en ging naar het raam en keek naar buiten waar het hard waaide. 'Welkom in je nieuwe leven.' Bracht de stem gretig in. 'Hou je mond.' Mompelde Taylor protesterend. Hier zou ze dan de rest van haar leven moeten doorbrengen? Hoe fijn. Toen de klink van de deur naar beneden werd geduwd keek ze nieuwsgierig om. Zou het haar kamergenoot zijn? Ze kreeg al medelijden met die persoon ...

_________________


You say that now, but I’ll do something to let you down.
And you’ll turn your back like everybody else.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lynn

avatar

Aantal berichten : 38
Registratiedatum : 12-01-12

Character sheet
Naam: Lynn
Partner: Surprisingly, yes i have a partner.
Reden van plaatsing: Schizoaffectieve Stoornis

BerichtOnderwerp: Re: The voice I try to understand. [Lynn]   ma feb 20, 2012 3:34 am

Hèhè, eindelijk zou Lynn een kamer krijgen! Toen ze hier aan was gekomen had ze nog helemaal niet ergens anders geslapen als in een ziekenhuis bed. Wat had ze toch weer veel geluk altijd. Net hier aangekomen had ze Matt leren kennen, soort van ruzie gekregen, een andere jongen gezoent, Matt weer tegen gekomen die haar soort van gered had. In het ziekenhuis en het weer goed gemaakt. Of terwijl een enorm drama en wat gewone slaap kon ze dus wel gebruiken. Een aardige kamergenoot ook, ze was benieuwd bij wie ze was ingedeelt. Lynn had een basgitaar, waar ze af en toe op speelde. Ze hoopte dat het meisje bij wie ze op de kamer zat het niet erg zou vinden. Ze zou het sowieso natuurlijk alleen doen als ze er geen last van had. Op het moment hoefde ze haar daar nog niet mee te laten schrikken, want de laatste plaats waar ze het instrument had gezien was in de slaapkamer van Matt. Dat kwam later wel.
Er werd haar verteld door de bewaker die naast haar liep dat haar spullen al op de juiste plek waren gebracht. Al een week geleden eigenlijk. Ze glimlachtte maar wat, om de bewaker te vriend te houden en volgde hem naar de goede kamer. Het was niet ver lopen of ze waren er al. Ze keek langs de nummer en bij het nummer van Matts kamer klopte ze even. Natuurlijk kreeg ze een vage en vragende blik van de bewaker maar ze keek maar snel naar de grond om die blik niet te hoeven beantwoorden. Ze liepen weer verder en de man stond plots stil, wees naar de deur en liep weer weg. Oke dan.
Ze keek naar het nummer en duwde voorzichtig de deurklink naar beneden. Daar zat een meisje die voor haar nog onbekend was. Logisch natuurlijk, als je je kamer kreeg was je nieuw. Ze had heel lang blond haar en donker opgemaakte ogen. Ze leek haar aardig en anders dan had ze gewoon pech want ze zouden levenslang op dezelfde kamer moeten slapen. Eigenlijk maakte ze zich er niet heel erg druk over, in de inrichting was ze nog niet echt mensen tegengekomen die hele rare stoornissen hadden. Zijzelf had ook wel iets, maar in de meeste gevallen had niemand anders daar last van als zijzelf. Lynn stapte verder naar binnen en deed de deur achter haar dicht. “Hai” zei ze, haar stem klonk toch verlegener als ze had gedacht en liep naar het andere bed. Daar ging ze op zitten. De stilte was wel een klein beetje ongemakkelijk. Achja dat kostte gewoon wat tijd.
Kort keek ze naar haar koffer maar besloot om dat maar later te gaan regelen. “Ik ben Lynn… Jij?” vroeg ze voorzichtig en ergerde zich aan zichzelf. Ondertussen schreeuwde Jane allemaal adviezen over: Hoe kom je aardig en sociaal over. Maar dat kon toch juist ook tegenovergesteld werken? Niet iedereen had zin in hele drukke, vrolijke “gezellige” personen die non-stop praatte. Met enige irritatie negeerde ze Jane dan ook die er vrolijk op los kletste in haar hoofd.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Momsen

avatar

Aantal berichten : 221
Registratiedatum : 15-02-12

Character sheet
Naam: Taylor Momsen
Partner: -
Reden van plaatsing: Hoort stem in haar hoofd - Zware nachtmerries, kans tot slaapwandelen

BerichtOnderwerp: Re: The voice I try to understand. [Lynn]   ma feb 20, 2012 4:12 am


Taylor zou, als ze hier dan tog eeuwig zat, haar kamer zo gezellig mogelijk inrichten. Als dat tenminste mocht. ze wou wel iets persoonlijks hebben, het was al erg dat enkel haar kleren binnen mochten in de kamer. Veel persoonlijke dingen had ze niet mee genomen, ze had er ook niet veel. Het enige persoonlijk was de stem in haar hoofd en dat was ze liever kwijt. 'Uit het raam klauteren is al niet echt een optie tot ontsnappen.' Bracht de stem in. Taylor keek weer naar buiten en stemde met een zacht geknik in. Ze zaten op het derde verdiep en als ze hier weg wou langs het raam dat had ze wel veel beddengoed nodig. Het meisje dat in de deuropening verscheen zag er in eerste instantie heel open uit. Taylor had hier nog niemand leren kennen en ze hoopte van harte dat haar kamergenoot het al even goed met haar kon vinden, evenals de stem in haar hoofd de persoon voor haar aardig zou vinden. Want als je op de stem afging, dan konden er akelige dingen gebeuren.

De "hai" deed Taylor kort glimlachen. 'Hey!' Begroette ze haar nieuwe kamergenoot met enige enthousiasme. Lynn, de naam mocht ze zeker niet vergeten. 'Wat zou haar probleem zijn?' Vroeg de stem nieuwsgierig, Taylor negeerde het. Iets wat ze nooit rechtuit zou gaan vragen, hey waarom zit jij hier in dat godverlaten oord. Nee, zo was ze niet. 'Taylor aangenaam.' Opperde ze beleefd. Haar ogen gleden weg van Lynn en weer de kamer rond voor ze zachtjes zuchtte. 'Lang leve de sobere kamers.' Bracht ze wat droogjes uit. Ze keek opzij naar Lynn en glimlachte weer kort. 'Jij bent vast ook nieuw?' Bracht ze voorzichtig naar voor. Het zou wel leuk kunnen zijn, konden ze samen de boel hier wat verkennen. Taylor was niet het type dat snel streken uit haalde, enkel als haar dat werd voorgeschoteld. Ze liep weg van het raam en ging op onderzoek uit in haar deel van de kamer, ze trok haar kleerkast open en testte alles in haar gezichtsveld ...

_________________


You say that now, but I’ll do something to let you down.
And you’ll turn your back like everybody else.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lynn

avatar

Aantal berichten : 38
Registratiedatum : 12-01-12

Character sheet
Naam: Lynn
Partner: Surprisingly, yes i have a partner.
Reden van plaatsing: Schizoaffectieve Stoornis

BerichtOnderwerp: Re: The voice I try to understand. [Lynn]   di feb 21, 2012 12:12 pm

Taylor dus! Dat was een naam die ze waarschijnlijk nog vaak zou uitspreken, automatisch begon ze al te denken aan bijnamen en hoe je het af kon korten. Maar niet echt met veel resultaat, ach, Taylor was ook wel gewoon goed, het hoefde niet korter. Het was alleen een gewoonte van haar om mensen kortere namen te geven. Zelf had ze een korte naam, Matt had ook een korte naam en verder kende ze nog helemaal niemand hier! Nja, nu Taylor soort van. Maar echt kennen natuurlijk nog niet.
”Lynn, Lynn! Serieus, jij moet je haar ook langer laten groeien. Kijk hoe vet.” riep Jane en ze doelde dus duidelijk op het lange haar van Taylor. Ze had inderdaad echt lang haar. Iets waar ze een paar jaar geleden wel jaloers op was geweest, maar ondertussen niet echt meer. Het was wel goed zo en ze kreeg het niet langer dan het nu was. Ook lang genoeg, tot een stuk onder haar schouders. Maarja, Jane dacht over bijna alles anders wat er maar mogelijk was om over na te denken.
”Lang leve de sombere kamers?” Met een grijns keek ze de kamer rond en knikte instemmend. Echt gezellig zag het er niet uit. Maar des te veel mogelijkheden er waren om dat te veranderen. Ze zag het al helemaal voor zich, verf erover posters van artiesten die ze goed vond. Jep, dat zou helemaal goed komen. Officieel had ze toch de helft van de kamer. Dat zou er wel leuk uit zien, een helft helemaal haar smaak en dan een soort grens met daarnaast Taylors smaak. Wie weet zou het wel niet zo ver uit elkaar liggen of konden ze een middenweg kiezen.
Voorzichtig duwde ze haar versterker tegenover haar bed. Stiekem vroeg ze zich toch af of ze ooit nog wel de gelegenheid had om te spelen. Dat zou helemaal van het meisje afhangen en de buren natuurlijk. Want een basgitaar zorgde niet alleen voor lawaai, maar de grond en muren konden er ook nog wel eens van gaan trillen. Ach, ze zou het wel zien. Desnoods moest het als niemand in de buurt was.
[i ]”Jij bent vast ook nieuw?”[/i] tijdens die vraag plofte ze weer terug op haar bed en liet zich achterover vallen. Toch even testen hè? Het lag best prima eigenlijk. “Jep, of nja ik ben er ongeveer een week maar ik kreeg het voor elkaar om gelijk een week in die ziekenzaal te moeten liggen.” Ze zei het luchtig en met zelfspot. Alsof het niet echt iets belangrijks was, dat was het ook niet meer. Verleden tijd. “Maar veel heb ik niet gezien, dus je zou me als nieuw kunnen beschouwen ja.” Ze glimlachtte en ging weer normaal zitten. “Jij? En wat vind je er tot nu toe van?”

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Momsen

avatar

Aantal berichten : 221
Registratiedatum : 15-02-12

Character sheet
Naam: Taylor Momsen
Partner: -
Reden van plaatsing: Hoort stem in haar hoofd - Zware nachtmerries, kans tot slaapwandelen

BerichtOnderwerp: Re: The voice I try to understand. [Lynn]   di feb 21, 2012 9:32 pm


Taylor keek kort opzij naar Lynn en glimlachte breed. Ze had niet veel mensenkennis nodig om te zien dat het wel goed zou gaan vlotten tussen hen. Het enige waar Taylor schrik voor had was voor de nachten, ze had geen zin om ruzie te krijgen met Lynn omdat ze zelf iedere nacht wakker werd al schreeuwend of dat ze er plots helemaal niet was en de bewakers haar vragen gingen gaan stel. Dat deel van zichzelf zou ze wel gaan uitleggen net voor slapen gaan. Ze was er toch vrij zeker van dat haar eerste nachten niet rooskleurig waren. Taylor streek haar hand over haar voorhoofd en veegde de blonde stukken haar uit haar gezicht voor ze kort naar de vloer keek ... het kraakte op geen enkel moment, goed. Ze bleef staan midden haar kamer, stak haar wijsvingers op ter hoogte van haar schouders en draaide kort om haar as. 'Zouden we mogen doen wat we willen, ik bedoel die gele muren maken me een gevangene alleen al door naar te kijken.' Opperde ze met een kleine glimlach naar Lynn.

Toen ze vertelde dat ze een week in de ziekenzaal had gelegen keek Taylor kort om, wou ze wel weten waarom. 'Ook niet leuk.' Bracht ze er met een heel vage bezorgdheid op in. Een week in de ziekenzaal als start van je nieuwe leven, helemaal niet leuk. Ze had dus even weinig gezien als Taylor, was wel goed, konden ze alsnog de boel samen verkennen. 'Ik ben net aangekomen.' Ze trok een vies gezicht en plofte op het bed, ze nam het hoofdkussen in haar handen en kneed er bedenkelijk in. 'Geen idee...' Beantwoordde ze de laatste vraag, ze keek opzij en glimlachte breed. 'We overleven het wel zeker.' Grapte ze kort. Hier kon het niet veel slechter zijn dan thuis dus het zou wel moeten meevallen. Haar blik schoot naar de versterker en nieuwsgierig gingen haar ogen naar Lynn terug. 'Je speelt?' Vroeg ze meteen met een vrolijke twinkel in haar ogen. Ze had misschien beter ook maar die oude gitaar van haar oma meegebracht. Ze bleef even naar de versterker kijken en besloot dan maar om haar valies uit te pakken, hij kon daar niet eeuwig blijven staan ...

_________________


You say that now, but I’ll do something to let you down.
And you’ll turn your back like everybody else.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lynn

avatar

Aantal berichten : 38
Registratiedatum : 12-01-12

Character sheet
Naam: Lynn
Partner: Surprisingly, yes i have a partner.
Reden van plaatsing: Schizoaffectieve Stoornis

BerichtOnderwerp: Re: The voice I try to understand. [Lynn]   do feb 23, 2012 12:23 am

Lynn lachtte om de opmerking over de gele muren. Ze schrok bijna van haar eigen lach omdat ze die toch al een tijdje niet gehoord had. Het voelde goed om dat weer eens te horen. Rustig keek ze even langs de muren. Een kleurtje zou het inderdaad wel goed doen. Als je dan terug kwam in je slaapkamer dat het niet wit en saai was, maar gewoon geel! Het zou wel opvallen, zo’n verflucht. Bovendien hingen er hier camera’s zag ze toen ze de kamer goed doorkeek. Tsja… wat moest ze daar nou van vinden?

Zouden die bewakers daar naar kijken, waren ze echt zo diep gezonken dat ze in hun kamers keken naar jongens en meisjes die zich om kleedde. Er iets over heen hangen zou wel werken. Sterker nog, nu meteen, ze hoefde het toch niet te pikken dat er mensen door middel van camera’s 24 uur per dag naar hun konden kijken. Ze pakte zakdoeken uit haar koffer die ze toch niet nodig had. Ging op haar bed staan en knoopte zorgvuldig om de camera een zakdoek. Nadat ze er natuurlijk even naar had gezwaait. Het idee dat de bewakers gewoon boos konden binnen komen kwam eigenlijk niet in haar op. Hetzelfde deed ze met de andere camera’s en ging toen weer zitten. ”Ook niet leuk..” klonk Taylors stem. Ze wist niet goed wat te antwoorden dus haalde ze maar haar schouders op. Taylor was wel echt nieuw. Zoals het hoorde als je een nieuwe slaapkamer kreeg. “Het is opzich wel te doen hier… In bepaalde opzichten.” Ze glimlachtte en zag dat Taylor haar versterker had gezien.
“Jep, ik speel bas.” Antwoordde ze met een brede glimlach op haar gezicht en keek snel ook even naar haar versterker.

‘Hij staat samen met wat andere spullen nog bij Mat… ehm ik bedoel iemand.’ Ze verbeterde zich snel en bloosde. Dat klonk vast raar, dat je je spullen had laten staan bij Matt. Alsof ze daar zo vaak zat en haar spullen er zelfs liet staan. Wat zou ze nu wel niet denken. ‘Niet dat ik daar zo vaak heen ga hoor ik woon er niet.’ Zei ze er snel achteraan en schudde haar hoofd, ze lachtte zachtjes en keek Taylor aan. ‘Laat maar’ zei ze nog half lachend en stond op om haar koffer te pakken. Die kast moest toch ooit ingericht worden. En wat zou er van komen met de was? Of deden ze dat hier niet. Wat wist ze toch eigenlijk weinig van het hele gebeuren hier. Achja, het kwam vast wel goed.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Momsen

avatar

Aantal berichten : 221
Registratiedatum : 15-02-12

Character sheet
Naam: Taylor Momsen
Partner: -
Reden van plaatsing: Hoort stem in haar hoofd - Zware nachtmerries, kans tot slaapwandelen

BerichtOnderwerp: Re: The voice I try to understand. [Lynn]   do feb 23, 2012 7:50 am


Taylor volgde Lynn's blik naar de camera's. 'Dit kunnen ze niet menen!' Klonk verbaast. Ze was geen relschopper maar nu had ze echt veel zin om zo'n camera naar de grond toe te trekken. Ze wist dat er op de gangen hingen maar hier in hun kamer. Het eerstvolgende waar ze op zou gaan letten was of er in de Wc en douche geen hingen. Stel je voor, hoe vies was dat niet wel. Gelukkig kon Lynn even goed weg met de gedachten van camera's in de kamer als Taylor want ze begon meteen met ze uit te schakelen. Taylor keek met een glimlach toe en zwaaide net als Lynn even. Nu zouden ze waarschijnlijk in dat kamertje van hun vervloekt hun vuist tegen de tafel stampen en misschien wel komen onderhandelen met hen. De woorden van Lynn deden haar breed glimlachen. 'Ik hoop het want het is voor de rest van het leven te doen.' Ze trok een kort vies gezicht bij de woorden. Het gedacht alleen dat ze hier zo lang zou moeten zitten, hier groot moest worden en moest sterven. Zouden ze hier onder goede onderscheiding niet weg mogen? Een vraag die Taylor ooit eens luidop zou gaan zeggen.

Terugkerend op het stuk dat Lynn bas speelde. Taylor knikte goedkeurend, zelf speelde ze vroeger soms gitaar, heel lang geleden. Ze kon wedden dat ze het al verleerd was. De volgende woorden deden haar blozen. Mat...? Dat moest een jongen zijn aan haar reactie te zien. Taylor haalde haar schouders op en pakte de rest van haar spullen uit. Er was niets persoonlijks, geen kader met een foto van haar familie, geen knuffel niets. Ze had enkel kleren mee, soms wel heel rare ook. 'Je hoeft het niet voor me uit te leggen.' Zei Taylor vriendelijk. Haar blik gaat terug de kamer rond. 'Zouden ze ons verf geven? Of heb jij iets om omhoog te hangen?' Vroeg Taylor nieuwsgierig. Ze nam enkele kapstokken en richtte zich terug op het kleren uitpakken. 'Ik ben met alles tevreden.' Grapte ze erachter ...

_________________


You say that now, but I’ll do something to let you down.
And you’ll turn your back like everybody else.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lynn

avatar

Aantal berichten : 38
Registratiedatum : 12-01-12

Character sheet
Naam: Lynn
Partner: Surprisingly, yes i have a partner.
Reden van plaatsing: Schizoaffectieve Stoornis

BerichtOnderwerp: Re: The voice I try to understand. [Lynn]   za feb 25, 2012 10:11 am

“Ik denk het niet…” antwoordde ze op de vraag of ze verf zouden krijgen. Het idee alleen al dat ze daar zouden staan en vragen om zoiets. Ze mochten überhaupt nog niks vragen. Meestal kreeg je dan namelijk een antwoord van: “Niet zo hebberig zijn, als je ècht iets nodig hebt zal God het je schenken.” Of terwijl, een ontzettend nutteloos antwoord. Daarom was de kans dat je ontsnapte, verf kon kopen en weer terugkomen nog groter dan een blik met verf krijgen van een bewaker. Maar hé, er moest toch wel een manier zijn om het hier leuker te krijgen? Was er niet een manier om zelf verf te maken, of dacht ze nu echt raar. Posters waren inderdaad ook een goed idee. En aangezien de camera’s toch weg waren konden ze alles ophangen.
Dat deed haar er aan denken, dat ze nog van alles in haar koffer had zitten. Dat ze überhaupt een koffer had wat in de ziekenzaal kreeg ze gewoon zo’n wit ding aan. Enthousiast gooide ze haar koffer open en zocht naar de tijdschriften die ze mee had genomen. Boeken namen te veel plek in dus had ze maar een platte vorm meegenomen. Wie weet zat er wel iets leuks in voor aan de muur. Snel bladerde ze er door heen en scheurde alles wat een beetje groot was er uit. Dat gaf ze dan door aan Taylor om het haar te laten beoordelen. Haar zelf maakte het niet uit wat er aan de muur hing, oke er waren wel uitzonderingen maar het meeste vond ze wel prima. Nadat de tijdschriften op waren ging ze haar kast inrichten en op een of andere manier voelde dat erg goed. Het was iets van thuis, iets bekends. Haar eigen spullen in een vreemde ruimte waardoor het toch minder vreemd was.
-ik ben ff zwaar inspiloos xD-

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: The voice I try to understand. [Lynn]   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
The voice I try to understand. [Lynn]
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Disturbia :: Disturbia Clinic || Binnen :: S. :: Meisjes-
Ga naar: